MedWatch

Kina åbner døren for udenlandske lægemiddelhåb

Efter en større modernisering i den kinesiske lægemiddelstyrelse står den over for at godkende en række potentielle og nuværende blockbustermidler, herunder Eli Lillys Trulicity, der rivaliserer med Novo Nordisks nye guldæg.

Foto: Novo Nordisk / PR

En række udenlandske medicinalselskaber kan se frem til at få deres midler godkendt på det kinesiske marked i år.

Det skriver Endpoints på basis af en rapport fra kinesiske Pharmcube.

Rapporten kommer, kort efter Kina i 2017 har gjort store tiltag for at modernisere landets lægemiddelstyrelse og navnlig sætte mere fut under godkendelser af ny medicin. Og det lover godt for den udenlandske farmaindustri, som har haft sit hyr med at trænge ind på det store kinesiske marked for nye lægemidler.

Således står lægemidler som Bristol-Myers Squibbs immunterapi Opdivo (nivolumab) til at få en godkendelse. Mest relevant herhjemme er det dog nok at kigge på de to potentielle godkendelser af diabeteslægemidler, Eli Lillys Trulicity og Hansohs PEX168.

Trulicity er en af de primære rivaler til Novo Nordisks Victoza og snart også Ozempic (semaglutid), mens Hansoh ifølge sin hjemmeside er en af de ti største medicinalselskaber i Kina. Novo Nordisks forhenværende Kina-chef Camille Sylvest har tidligere udtalt, at man anser de stærke, lokale spillere som mindst lige så store konkurrenter som de ikke kinesiske rivaler.

Novo ser lukrative muligheder og øget konkurrence i Kina

Kina skal gå fra birolle til hovedrolle i Novos kliniske forskning

Investorer flokkes til Kinas opblomstrende biotekindustri 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier