MedWatch

Medicinalfirmaer på stribe hæver priserne: Allergan og Amgen skruer op med 10 pct

Allergan, Amgen og Teva er blandt en række medicinalfirmaer, som i USA har hævet priserne på deres lægemidler med op til 10 pct. i det nye år.

Foto: Richard Drew

For flere medicinalselskaber har nytåret givet anledning til en prisstigning på den anden side af Atlanten. Både Allergan, Amgen og Kåre Schultz' Teva har valgt at sætte et nyt prisskilt på deres lægemidler i USA.

Allergan har hævet priserne på 18 forskellige lægemidler med 9,5 pct. Amgen har lagt 9,7 pct. til prisen på sin blockbuster-medicin Enbrel, mens Teva har hævet priserne på to astmapræparater med 6 og 3 pct.

Det skriver Reuters onsdag på baggrund af et notat fra den amerikanske storbank Jefferies.

Dæmpede stigninger

Over de seneste år er medicinalfirmaernes prisstigninger i USA dæmpet som følge af et pres fra offentligheden og den amerikanske stat, siger Eric Schmidt, der er analytiker hos investeringsbanken Cowen, til Reuters.

I 2016 lovede Allergans topchef, Brent Saunders, at selskabet ville holde prisstigningerne på deres lægemidler på under 10 pct. om året.

Det skete bl.a. efter, at selskabet kom under hård kritik for i 2015 at have købt to hjertemidler, Nitropress og Isuprel, og hævet prisen på dem med henholdsvis 525 pct. og 212 pct.

Presset på diabetespriserne tager til i USA, men Novo står stærkere end rivalerne

Nye betalingsmodeller undersøges i USA

Canadisk medicinselskab får kritik for at hæve pris med 5700 pct 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier