MedWatch

Svensk kræftselskab vil udstede nye aktier og åbne for investorer

Medicinalselskabet Medivir vil til en ekstraordinær generalforsamling tillade en aktieemission på op til 20 pct. af den nuværende aktiekapital. Formålet er at åbne for nye investorer.

Foto: Medivir/PR

For at gøre plads til nye investorer - og friske millioner - vil det svenske medicinalselskab Medivir nu bede sine aktionærer om tilladelse til en aktieemission på op til 20 pct. af selskabets aktiekapital. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Medivir har holdt møder med både eksisterende investorer og mulige fremtidige investorer, som "har vist interesse i selskabet, dets projekter og fremtidige muligheder," som det lyder i pressemeddelelsen.

Derfor vil selskabet stille sig i position til at kunne invitere nye investorer ombord. Medivir skriver således, at bestyrelsen endnu ikke har besluttet sig endegyldigt for at foretage aktieemissionen, men at det i første omgang vil bede aktionærerne om at give grønt lys til, at aktieemissionen kan lade sig gøre.

Medivirs hovedaktionærer vil ifølge pressemeddelelsen stemme for idéen. Selskabet har indkaldt sine aktionærer til ekstraordinær generalforsamling i slutningen af januar, hvor idéen skal til afstemning.

Medivir udvikler primært behandlinger mod kræft og er børsnoteret i Sverige. Selskabet har en markedsværdi på ca. 920 mio. svenske kroner, men har set sin aktiekurs falde fra kurs 100 i begyndelsen af sidste år til kurs 46 i dag.

Samtidig med den mulige aktieemission har Medivirs hovedaktionærer valgt at neddrosle deres stemmeret i selskabet. Før havde en håndfuld hovedaktionærer med A-aktier 10 gange større stemmeret pr. aktie end de øvrige B-aktionærer, men den fordel har de nu givet afkald på.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier