MedWatch

Genmab-stifter: ”Aktien er en volatil elskerinde”

2017 har været et hårdt år for Genmab-aktionærerne. Aktien er faldet med over 10 procent og er dermed én af de aktier i C20, der har været hårdest ramt i år. Men Genmab-stifter Florian Schönharting er ikke bekymret. Faldet skyldes nemlig ”tilsyneladende angreb” på selskabets hovedaktiv, kræftmidlet Darzalex, der har skabt uberettiget forvirring blandt investorerne.

Foto: PR

Selvom salget af kræftmidlet Darzalex steg i både oktober og november, har Genmab måtte notere sig en gedigen nedtur på aktiemarkedet, hvor kursen er raslet ned med mere end 10 pct. gennem året, der nu snart er omme.

Med det bekymrer ikke medstifter og storaktionær i Genmab, Florian Schönharting. Den markante nedtur skyldes nemlig ikke en grundlæggende usund forretning, men derimod konkurrenters ”tilsyneladende” angreb på kræftmidlet Darzalex.

Det siger Genmab-stifteren i en interview til Børsen Play.

”Vi har haft et år, og vi får et år, hvor der vil være mere volatilitet i sigte på kort sigt. Det skyldes, at de selskaber, der nu tilsyneladende angriber os, har startet nogle studier, som går head to head mod dara (daratumumab, red.). Det vil for nogle se ud som, at de nu er bedre end os, men det er ikke tilfældet,” siger Florian Schönhartig.

Han nævner den netop overståede ASH-konference i USA, hvor en række andre spillere gik ud med meldinger om, at de lå inde med produkter, der er bedre end Genmabs kræftmiddel Darzalex.

Men de resultater, konkurrenterne, herunder GlaxoSmithKline kom med på konferencen, var ifølge Florian Schönhartig opfølgningsdata på noget, han og Genmab har observeret helt siden 2011 – en teknologi, som kan bruges til de meget sene patienter. Altså ikke til 1. linjebehandling, men til en meget lille restgruppe bagved.

Det forvirrede imidlertid investorerne, der reagerede prompte. Det samme gjorde det forhold, at resultaterne blev promoveret af nogle videnskabsfolk, som ellers normalt er bag Darzalex, hvilket samlet set fik Genmab-aktien til at falde med 25 pct. i dagene umiddelbart efter ASH-konferencen.

Florian Schönhartig understreger imidlertid, at nye terapier ikke nødvendigvis er en fjende. Det er en udbredt misforståelse, der har sneget sig ind. Multipel myelom, som Darzalex virker mod, er nemlig muligvis ved at blive en sygdom, man ikke dør af – i hvert fald ikke så hurtigt som før.

Det giver rum for tillægsbehandlinger, der kan bidrage til at stabilisere sygdommen og udskyde forværring, og som vil føre til meromsætning for alle spillerne, siger Florian Schönhartig.

Darzalex-salg steg yderligere i november

Genmab forbereder sig på et hæsblæsende 2018

Genmab-stifter tror på kurs 2000 inden for et år

MedWatch-indeks: De sidste julehandler kommer på plads

J&J indgår milliardaftale på Genmab-område 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier