MedWatch

Onxeo er største taber på børsen i 2017 efter flop med kræftmiddel

En skrotning af den mest lovende lægemiddelkandidat kostede dyrt for aktionærerne i biotekselskabet Onxeo, der står til at blive den mest faldende aktie på Nasdaq OMX i København i 2017.

Leverkræftmidlet Livatag, der var udset som flagskibet i Onxeos portefølje, floppede i et afgørende fase 3-studie, da det ikke var i stand til at øge levetiden for patienterne.

Resultaterne blev lidt symptomatisk offentliggjort 11. september, og den efterfølgende dag blev Onxeos markedsværdi barberet med 50 pct. Samlet er Onxeo-aktien i år dykket med 57 pct. til 7,95 kr.

"Det har været et vanskeligt år. Det er klart, at et fase 3-studie er en ekstrem vigtig milepæl for en biotekvirksomhed som vores, og Livatag var vurderet som det måske mest værdifulde aktiv, så en klar reaktion var ventet," siger Judith Greciet, der er administrerende direktør hos Onxeo.

"Man ved aldrig, hvor voldsom reaktionen bliver, men det er klart for alle, at et resultat som dette vil have en indvirkning på aktiekursen," siger hun.

Polstret til skuffelse

Judith Greciet understreger dog, at selv om resultaterne kom bag på selskabet, havde det rustet sig til det negative udfald.

Hun henviser til, at det franske selskab inden sommerferien gennemførte en kapitalforhøjelse på 15 mio. euro, som efter planen kan holde udviklingen kørende frem til starten af 2020.

"Vi var selvfølgelig super skuffede og overraskede, men vi havde forberedt os på, at det kunne blive scenariet, fordi vi ville sikre os, at vi kunne køre videre, hvis Livatag-resultaterne ikke faldt ud, som vi havde forventet," siger Judith Greciet.

Siden har Onxeo droppet den videre udvikling af Livatag og fyret 20 pct. af medarbejderne, så selskabet nu er nede på omkring 50 ansatte.

Men Livatag kan godt stadig have værdi, og det er en mulighed at sælge licensen til en ekstern partner. Det har Onxeo også tidligere gjort med kræftmidlet Validive.

"Der var elementer i Livatag-studiet, som der kan arbejdes videre med. Studiet viste nogle trends, som ikke var høje nok til at vise effekt, og det skal selvfølgelig vurderes i den kontekst, at resultaterne ikke var positive, så man skal se realistisk på det."

"Vi har bare taget den strategiske beslutning, at vi ikke vil investere flere penge i udviklingen, men det betyder ikke, at Livatag har en værdi på nul. Vi vurderer bare, at vi kan skabe mere værdi for aktionærerne ved at fokusere på andre programmer," siger Judith Greciet.

To ben at stå på

Judith Greciet fremhæver to produkter. Det er Beleodaq, der i USA er godkendt til andenlinjebehandling af lymfekræft og bliver solgt via partneren Spectrum Pharmaceuticals.

"Beleodaq er meget interessant, fordi det allerede er godkendt og skaber indtægter for os, og vi tror også på, at midlet har en fremtid i andre indikationer, som har et rigtig godt potentiale," siger Judith Greciet.

Derudover starter selskabet i starten af det nye år et fase 1-studie med kræftmidlet Asidna, som i de prækliniske studier har vist god effekt - blandt andet i kombination med netop Beleodaq.

"Asidna har vist meget opløftende resultater i de prækliniske studier og kan blive en fantastisk ny behandlingsmulighed i kræft, men det er i en tidlig fase, så vi har en del at vise sammenlignet med Beleodaq og har meget arbejde foran os."

"Jeg synes, at det er svært at fremhæve den stærkeste kandidat, vi har. Vi har to forskellige med hver deres profil, og det er egentlig også en styrke for os," siger Judith Greciet.

Hun mener, at virksomheden efter Livatag-skuffelsen har fået taget de afgørende skridt, der gør, at Onxeo har en lovende fremtid.

"Vi har en stærk plan, og jeg tror virkelig på, at vi vil være i stand til at omforme selskabet og komme helt på plads i løbet af de kommende måneder," siger Judith Greciet.

Onxeo er noteret på fondsbørsen i København, fordi det i 2014 blev skabt gennem en fusion mellem danske Topotarget og franske Bioalliance Pharma.

Onxeo dropper som en sten på børsen efter fejlslagent studie

Onxeo opdaterer strategi efter floppet kræftstudie

Onxeo-aktien dropper efter tabt fransk retssag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier