MedWatch

Abbvies dyre domstolsnederlag skal gå om

En patient stod til at modtage 957 mio. kr. fra medicinalproducenten Abbvie, men nu har en amerikansk domstol skabt tvivl om afgørelsen.

Foto: PR

En amerikansk distriktsdomstol har afgjort, at en bemærkselsværdig sag mellem medicinalproducenten Abbvie og en tidligere patient skal gå om.

Ifølge Reuters har sagens dommer nemlig afgjort, at den tidligere dom var en logisk umulighed, hvorfor Abbvie foreløbig slipper for at udbetale de ca. 957 mio. kr. til patienten, som virksomheden ellers var pålagt som følge af den oprindelige afgørelse, der var opsigtsvækkende, da sagens jury afviste patientens påstand om erstatning for udgifter til hospitalsbehandling samt svie og smerter efter en blodprop i hjertet.

Patienten mente, at blodproppen skyldtes behandling med Abbvies hormongel AndroGel, men det afviste sagens jury.

Men da Abbvie ikke havde oplyst patienten og dennes læge tilstrækkeligt om den øgede risiko for netop blodpropper, kunne patienten alligevel forlade retssagen med udsigten til at modtage 150 mio. amerikanske dollars i såkaldte punitive damages.

Men det er altså en fejlslutning at idømme medicinalselskabet en bøde, når juryen samtidig konkluderer, at selskabet er uden skyld i patientens sygdom, lyder den nye afgørelse, hvor sagens dommer altså beordrede en ny sag, der er berammet til 5. marts.

I oktober tabte Abbvie en lignende sag, hvor patienten blev tildelt en skadeserstatning på 140.000 dollars samt såkaldt punitive damages-erstatning på hele 140 mio. dollars. Sammenlagt bliver det til en erstatning på 890,9 mio. kr.

Androgel er en hormonbehandling til mænd med testosteronmangel, og i 2012 nåede midlet en omsætning på 1,2 mia. dollars. Omsætningen begyndte dog at falde i 2014, da de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, begyndte at undersøge testosteronerstatning for at øge risikoen for at dø af hjerteanfald eller slagtilfælde.

AbbVie taber sag om bivirkninger ved hormongel

AbbVie får milliard-bøde for at vildlede om bivirkninger

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier