MedWatch

Oncology Venture får grønt lys til nyt forsøg

Lægemiddelstyrelsen og videnskabsetisk komité har godkendt en ansøgning fra det danske Oncology Venture om at igangsætte et fase 2-forsøg

Foto: Casper Dalhoff / Jyllands-Posten

Hørsholm-virksomheden Oncology Venture har kort før jul fået de nødvendige regulatoriske tilladelser fra Lægemiddelstyrelsen og videnskabsetisk komité til at igangsætte et fase 2-forsøg med midlet Irofulven, der er licenseret fra Lantern Pharma.

Den danske virksomhed håber, at den ved at anvende den såkaldte Drug Response Predictor-teknologi, der er licenseret fra moderselskabet Medical Prognosis Institute, kan forudsige hvilke patienter, der vil have gavn af behandling med midlet.

Det sker ved at sammenholde genprofilen af den enkelte patients kræfttumor med data om Irofulven virkemåde

Oncology Venture venter at rekruttere 13-27 danske og svenske patienter med prostatakræft, der er blevet resistent over for både kemoterapi og hormonbehandling, såkaldt kastrationsrestent prostatakræft. Studiet vil blive gennemført på to danske hospitaler, og svenske patienter i studiet vil blive henvist til behandling i København, oplyser selskabet.

Studiet er det tredje igangværende fase 2-forsøg fra Oncology Venture, der gennemfører lignende forsøg med andre midler til behandling af metastatisk brystkræft og knoglemarvskræft.

Oncology Venture fremlægger milliontab og beder markedet om penge

Lovende studie bringer Oncology Venture nærmere første lægemiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier