MedWatch

Roche polstrer pipeline med opkøb til 11 mia kr

Den schweiziske cancerkæmpe Roche overtager det amerikanske biotekselskab Ignyta for yderligere at styrke sin portefølje af mulige cancermidler til behandling af blandt andet lungekræft.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Et muligt lægemiddel til behandling af solide tumorer i en række kræftsygdomme har vakt interessen hos Roche, der fredag meddeler, at det vil tilbyde aktionærene i det amerikanske biotekselskab Ignyta at købe deres aktie til en pris 74 pct over torsdagens lukkekurs.

Bestyrelsen i Ignyta anbefaler aktionærerne at takke ja til tilbuddet, der prissætter selskabet til 1,7 mia. dollars, knap 10,7 mia. danske kroner.

Ignytas primære aktiv er molekulet entrectinib, der tilhører klassen af tyrosinekinase-hæmmere og undersøges mod ikke-småcellet lungekræft med mutationer i genet ROS1 samt den række af kræftsygomme, hvor mutationer i NTRK-genet kan forekomme. Midlet afprøves aktuelt i et pivotalt fase 2-forsøg, der kan danne grund for en ansøgning om godkendelse til behandling af sygdomme, hvor en af de to mutationer forekommer.

"Kræft er en yderst kompleks sygdom, og mange patienter har mutationer, der er svære at opdage og behandle. Aftalen med Ignyta viderefører Roches strategi om at tilpasse behandlinger til den enkelte, og gør det muligt at udvide og styrke Roches portefølje af kræftmidler," siger Daniel O’Day, adm. direktør i Roche, i en udtalelse.

Handlen ventes gennemført i første halvår af 2018.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier