MedWatch

Life science-selskaber gik fri i Trumps skattereform

Et tidligere udspil til en amerikansk skattereform så ud til, at ramme danske virksomheder som Novo Nordisk hårdt. Nu kan reformen i stedet ende som en gevinst.

Foto: /ritzau/AP/Morry Gash

Det kunne være gået rigtig galt, men endte alligevel fint.

Sådan kan den skattereform, som onsdag blev godkendt i begge Kongressens kamre i Washington, kort opsummeres - ikke mindst for et selskab som Novo Nordisk, der sidste år solgte for 57 mia. kroner på det amerikanske marked, skriver Berlingske Business.

»I et tidligere udspil var der et forslag, der ville ramme alle former for betalinger mellem koncernens selskaber i USA og resten af verden. Men som det ser ud nu, kommer det ikke til at ramme Novo Nordisk,« siger Camilla Rønne Wright, skattechef i Novo Nordisk, til avisen.

Selskabet havde især frygtet den såkaldte BEAT-skat, der ville lægge en skat på ti pct. på overførsler ud af USA til resten af verden, men i den vedtagne reform var BEAT-skatten ændret på en måde, så den ikke umiddelbart rammer Novo Nordisk, som i stedet glæde sig over, at selskabsskatten nedsættes fra 35 pct. til 21 pct, hvorved den lægger sig på linje med øvrige OECD-lande.

Hos William Demant oplyser pressechef Trine Kromann-Mikkelsen til Berlingske Business, at det lavere selskabsskat på længere sigt er positivt for virksomheden, uden at den dog forventer den helt store effekt.

Lundbeck: Amerikansk skattereform kan ramme danske selskaber 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier