MedWatch

Ørnskovs Shire kan blive opkøbsmål

Et køb af Shire Pharmaceuticals kan igen komme på tale efter amerikanske skattereform, mener investeringsbanken Jefferies.

Flemming Ørnskov har siden 2013 været adm. direktør i Shire Pharmaceuticals. | Foto: Torben Stroyer / Jyllands-Posten

Det glippe i 2014, men nu kan et opkøb af medicinalvirksomheden Shire, der har danske Flemming Ørnskov i spidsen, igen blive aktuelt.

Det mener investeringsbanken Jefferies, som i en opdatering onsdag morgen ifølge Dagbladet Børsen udpeger virksomheden, der har specialiseret sig i behandlinger af sjældne sygdomme, som et muligt opkøbsmål.

"Efter vores mening kan de nye skatteregler – som inkluderer væsentligt lavere amerikansk selskabsskat og adgang til amerikanske selskabers oversøiske kontantbeholdninger – drive en acceleration af M&A på den bredere sundhedsarena. Og denne dynamik kan potentielt resultere i endnu et købstilbud for Shire," skriver David Steinberg, medicinalanalytiker i investeringsbanken Jefferies, ifølge avisen.

I 2014 havde Shire egentlig accepteret et købstilbud fra amerikanske Abbvie, inden handlen gik i vasken på grund af de amerikanske skatteregler.

Ifølge Børsen er rygterne har rygterne om et opkøb fået næring i den britisk avis The Telegraph, der med henvisning til kilder i det britiske finansmiljø tirsdag skrev, at flere amerikanske og europæiske medicinalgiganter har sat Shire på ønskesedlen.

Roche og Shires slagsmål over blødermidler eskalerer 

Ørnskov er ikke bange for Roches hæmofili-rival

Dansk topchef har købt op for mere end 325 mia. kr: Nu mærker han presset fra investorerne 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier