MedWatch

Novo er blandt Jyske Banks favoritaktier i 2018

Jyske Bank anbefaler sine kunder at investere i Novo Nordisk, der er en af bankens favoritaktier for det kommende år.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Novo Nordisk bør være at finde i investorernes aktieportefølje i 2018, mener Jyske Bank, der har udset sig den danske medicinalkæmpe som en af sine favoritaktier næste år.

Det fremgår af et notat, hvori banken gentager anbefaling "køb" af Novo Nordisk med et kursmål på 370 kr.

Jyske Bank vurderer, at Novo vil kunne imødegå noget af prispresset på insulin med et bedre produktmiks, idet marginerne på de nyeste produkter ligger over marginen på koncernniveau.

Banken ser desuden frem til nyt fra det afsluttende fase 3-studie med GLP-1-analogen semaglutid i tabletform til behandling af type 2-diabetes.

Blandt højdepunkterne nævnes desuden en opdatering af indlægssedlen på Novos nyeste langtidsvirkende insulin, Tresiba, med data, der viser, at insulinet giver færre episoder med for lavt blodsukker sammenlignet med verdens bedst sælgende insulin, Lantus fra Sanofi.

"Vi mener, at labelopdateringen mere eller mindre er afspejlet i den nuværende aktiekurs og ser der for risiko på nedsiden i det usandsynlige tilfælde, at der ikke kommer labelopdateringer," skriver Jyske Bank-analytiker Frank Hørning Andersen.

Han nævner endelig Novos lancering af Ozempic, som er navnet på semaglutid i injektionsform, blandt de væsentligste begivenheder næste år.

Novo-aktien ligger onsdag morgen 0,1 pct. højere i 332,50 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier