MedWatch

Roche og Shires slagsmål over blødermidler eskalerer

Patentslagsmålet mellem Shire og Roche over blødermidlet Hemlibra er blevet intensiveret, efter Shire har taget nye skridt i sagen, der måske kan blokere for lanceringen af Hemlibra, et middel der også presser Novo Nordisk. 

Flemming Ørnskov, Shires danske topchef. | Foto: Torben Stroyer, Jyllands-Posten

Danskledede Shire har lagt nyt brænde på bålet i et patentslagsmål med schweiziske Roche over selskabernes aktiver inden for hæmofiliområdet.

Det skriver Reuters.

Striden skyldes Roches nye blødermiddel Hemlibra, en terapi der også får Novo Nordisk portefølje af hæmofilibehandlinger til at vakle. Shire indledte sagen i foråret, og hævder at udviklingen af Hemlibra har krænket et af Shires nøglepatenter på området. De nye tiltag i sagen er, ifølge Roche, et forsøg på at stoppe medicinen i at nå frem til udvalgte patienter.

Sagen kører hos de amerikanske patentdomstole, og Shire forventer en afgørelse i sommeren 2018. Roche siger dog, at sagen på nuværende tidspunkt ikke har nogen effekt på lanceringen af Hemlibra, og at man fortsat vil søge godkendelse til flere patientindikationer – midlet blev godkendt i november til behandling af de såkaldte inhibitor-patienter, altså de patienter, som udvikler resistens overfor mere gængse terapiformer.

Analytikere vurderer, at salget af Hemlibra kan nå 5 mia. dollars, når det topper.

 Shire sikrer sig forbud mod Novos bløderrival

 Ørnskov er ikke bange for Roches hæmofili-rival

 Novos bløder-udfordrer godkendt før tid 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier