MedWatch

Fruergaard siger farvel til topstyring

Efter sit første år på posten som topchef hos Novo Nordisk har Lars Fruergaard taget afsked med den topstyrede ledelsesform, som eksisterede under Lars Rebien. Organisationen skal være mere smidig.

Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk skal være en hurtigere og mere fleksibel virksomhed i fremtiden.

Det er et af hovedbudskaberne fra den danske medicinalproducents adm. direktør Lars Fruergaard i et interview med Børsen, som gør status over hans første år på posten.

Han lægger derfor afstand til det topstyre, som eksisterede under den forudgående adm. direktør Lars Rebien. Siden Lars Fruergaard kom til, er stort set hele den kommercielle ledelse, på nær Mike Doustdar, da også blevet udskiftet. Samtidig har man fået nye områdechefer i USA og Europa.

"Man må erkende, at kulturforandring tager tid, og jeg har sat agilitet på dagsordenen, og det at gøre ting mere simple. Agilitet for mig er noget med hastigheden, hvormed man reagerer, men det er også noget med at turde prøve ting af og at skubbe beslutninger ud,” siger Lars Fruergaard.

Særligt USA har været en stor forandring igennem med strukturændringer og en beskæring af sælgerstyrken på 15 pct. Det amerikanske salg udgør halvdelen af salget i Novo Nordisk, og som sådan er der også sagt farvel til den tocifrede vækst i den danske virksomhed i det næste lange stykke tid.

Sydbank: Ozempic kan få endelig godkendelse inden for to måneder

Novo har brugt en kvart milliard på Victoza-reklamer på to måneder

Novo indgår milliardaftale med belgisk biotekselskab  

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier