MedWatch

Tyggegummikoncern kaster sig over cannabis

Efter salget af Fertin Pharma har Bagger-Sørensen-familien kastet sig over et nyt område, skriver Børsen.

Bagger-Sørensen-familien kaster sig over det milliardstore marked for cannabis, hvor familien fra Vejle vil investere i at udvikle og sælge cannabis-tyggegummi.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Her i Bagger-Sørensen Gruppen har vi en masse erfaring indenfor tyggegummiproduktion. Den erfaring mener vi, at vi kan bruge til også at lave tyggegummi som medicinsk cannabisprodukt. Vi ved f.eks., at der er en række fordele ved, at produktet optages i mundhulen, fremfor at det går igennem det normale fordøjelsessystem," siger Morten la Cour til avisen.

Familien, der der blandt andet står blandt andet bag kendte mærker som Stimorol og V6, har tidligeret ejet selskabet Fertin Pharma, der producerede nikotintyggegummi. Dét selskab blev sidste år solgt til kapitalfonden EQT, men nu har oprettet selskabet Medcan Pharma, der har søgt om at få lov til at være med i den forsøgsordning med medicinsk cannabis, som et flertal på Christiansborg med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i spidsen aftalte i sommer.

Det amerikanske finanshus Cowen anslår ifølge Børsen, at markedet for medicinsk cannabis i 2016 kan være på hele 200 mia. dollar.

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier