MedWatch

Merck vil endnu en gang prøve lykken med sklerosetablet i USA

Syv år efter man i første omgang måtte give fortabt, forsøger tyske Merck KGaA nu igen at få sin sklerosetablet Mavenclad godkendt til det amerikanske marked. Lægemidlet er netop blevet lanceret i de første europæiske lande.

Foto: Merck/ PR

Tilbage i 2011 blev ansøgninger for sklerose-lægemidlet Mavenclad sparket til hjørne af myndigheder i både USA og Europa, men den tyske life science-koncern Merck KGaA opgav ikke drømmen om at få godkendt lægemidlet.

Tidligere i år blev midlet, der består af tabletter med stoffet cladribin, godkendt i EU, og det er nu lanceret i de første europæiske lande. Og nu går koncernen også efter at få Mavenclad godkendt i USA.

Det skriver Reuters.

Belen Garijo, der står i spidsen for den tyske kemikalie- og life science-koncerns Healthcare-division, siger til nyhedsbureauet, at man vil indsende en ansøgning til det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, i løbet af andet kvartal 2018.

"Hvis Mavenclad bliver godkendt i USA, så ser vi denne mulighed som en af de væsentlige vækstdrivere i vores portefølje af skleroseprodukter, og vi tror på, at Mavenclad på sigt vil udvikle blockbuster-potentiale," siger Belen Garijo til Reuters.

Et produkt skal opnå et årligt salg på mere end 1 mia. dollars for at blive defineret som en blockbuster, men Healthcare-chefen vil ikke komme nærmere ind på selskabets forhåbninger til salget.

Merck sagde tidligere i år, at man håbede at opnå et årligt salg af Mavenclad på 500-700 mio. euro i Europa, og chefen for selskabets afdeling i Danmark, Hans Elers Koch, har sagt til MedWatch, at sklerosetabletten også skal sikre den fremtidige vækst i den danske forretning.

EU godkender ellers hensat lægemiddel fra Merck

Merck forventer milliardsalg af nyt sklerosemiddel i EU

Merck gør klar til første lancering siden 2004

Medicinrådet anbefaler sklerosetablet fra Merck

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier