MedWatch

Teva-fyringer udløser landsdækkende strejke i Israel

Forud for præsentationen af Kåre Schultz og den øvrige Teva-ledelses restruktureringsplaner, herunder en massiv fyringsrunde, truer de ansattes fagforening med en landsdækkende strejke.

Foto: Dan Balilty/AP/POLFOTO/arkiv

Når Kåre Schultz og resten af Tevas ledelse i dag skal præsentere deres restruktureringsstrategi for selskabet, der inkluderer massefyringer, bliver det ikke med stiltiende accept fra de israelske ansatte.

Ifølge Bloomberg varsler fagforeningen, som repræsenterer de ansatte, nemlig en landsdækkende strejke på søndag (starten af Israels arbejdsuge) i protest over, at Tevas israelske stab tilsyneladende skal halveres. I dag er der 6430 ansatte spredt ud over de forskellige Teva-faciliteter i Israel, hvilket gør selskabet til landets største arbejdsgiver.

”For det første strejker vi på tværs af hele Teva, alle dets fabrikker, på søndag. For det andet vil hele økonomien stille sig solidarisk frem til eftermiddagen. Overalt. Fra lufthavnene, til bankerne, havnene, kommunerne, de statsansatte over til sundhedssektoren,” siger Avi Nissenkorn, der leder fagforeningen, Histadrut, som repræsenterer næsten 750.000 israelske arbejdere.

Kåre Schultz har været i fuld gang, siden han overtog roret i den israelske koncern i begyndelsen af november. Og rygterne om massefyringer har svirret siden han blev ansat. I forgårs kom meldingen om, at den tidligere topchef Yitzhak Peterburg, var ude af selskabet.

Kåre Schultz udskifter centrale Teva-chefer

Kåre Schultz udskifter centrale Teva-chefer

Medie: Nu begynder Kåre Schultz' oprydning i Teva

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier