MedWatch

Teva-fyringer udløser landsdækkende strejke i Israel

Forud for præsentationen af Kåre Schultz og den øvrige Teva-ledelses restruktureringsplaner, herunder en massiv fyringsrunde, truer de ansattes fagforening med en landsdækkende strejke.

Når Kåre Schultz og resten af Tevas ledelse i dag skal præsentere deres restruktureringsstrategi for selskabet, der inkluderer massefyringer, bliver det ikke med stiltiende accept fra de israelske ansatte.

Ifølge Bloomberg varsler fagforeningen, som repræsenterer de ansatte, nemlig en landsdækkende strejke på søndag (starten af Israels arbejdsuge) i protest over, at Tevas israelske stab tilsyneladende skal halveres. I dag er der 6430 ansatte spredt ud over de forskellige Teva-faciliteter i Israel, hvilket gør selskabet til landets største arbejdsgiver.

”For det første strejker vi på tværs af hele Teva, alle dets fabrikker, på søndag. For det andet vil hele økonomien stille sig solidarisk frem til eftermiddagen. Overalt. Fra lufthavnene, til bankerne, havnene, kommunerne, de statsansatte over til sundhedssektoren,” siger Avi Nissenkorn, der leder fagforeningen, Histadrut, som repræsenterer næsten 750.000 israelske arbejdere.

Kåre Schultz har været i fuld gang, siden han overtog roret i den israelske koncern i begyndelsen af november. Og rygterne om massefyringer har svirret siden han blev ansat. I forgårs kom meldingen om, at den tidligere topchef Yitzhak Peterburg, var ude af selskabet.

Kåre Schultz udskifter centrale Teva-chefer

Kåre Schultz udskifter centrale Teva-chefer

Medie: Nu begynder Kåre Schultz' oprydning i Teva

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier