MedWatch

Køberne af statens vaccineproduktion får 200 mio. i rabat

Et fortroligt aktstykke fra Sundhedsministeriet, afslører, at Statens Seruminstitut er rendt ind i nye udgifter i forbindelse med frasalget af vaccineproduktionen.

Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

AJ Vaccines, køberen af vaccineproduktion hos Statens Seruminstitut, kommer til at få 200 mio kr. i huslejerabat over de næste fire år.

Det fremgår af et fortroligt aktstykke, som Ekstrabladet har fået indsigt i.

Købet har før været omdiskuteret for at have kostet staten penge, men i det fortrolige dokument fremgår det, at det kommer til at koste endnu mere. Som følge af lagerændringer, øgede it-udgifter, ændringer i medarbejderforpligtelser, samt en bod til AJ Vaccines for ikke rettidig frigivelse af en vaccine, skal staten af med yderligere 24,7 mio. kr.

Samlet set får det statens samlede udgifter op på 470 mio. kr., mens AJ Vaccines betalte 15 mio. kr. for produktionen i starten af sidste år. Og det hele processen får hårde ord med på vejen, blandt andet fra professor i offentlig organisation og ledelse, Kurt Klaudi Klausen:

”Det her beviser jo blot alle fordomme om, at staten ikke evner at håndtere et salg som det her. Det bør virkelig mane til eftertanke,” siger han, og tilføjer, at det det er amatøragtig forvaltning af skatterborgernes penge.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har ingen kommentarer til oplysningerne i det fortrolige dokument, men henviser til, at det har været almindelig kendt, at SSI’s vaccineproduktion har leveret underskud i mange år, hvorfor man valgte at sælge den.

Seruminstituttet mangler næsten 400 mio

Rigsrevisionen udvider undersøgelse af vaccinesalg

Tidligere SSI-direktør: Finansminister var advaret

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier