MedWatch

Sanofi spår effekt af ugentligt GLP-1 på linje med Novos Ozempic

Franske Sanofi regner med at effekten af selskabets ugentlige GLP-1-analog, som netop er røget i fase 3, vil matche Novo Nordisks nye guldhåb Ozempic på et bestemt punkt.

Foto: Sanofi

Novo Nordisks store franske rival Sanofi forudser, at dens ugentlige GLP-1-analog, Efpeglenatid, har en effekt på langtidsblodsukkeret, der er på linje Novos nye ugentlige diabetes 2-middel Ozempic, som tilhører samme lægemiddelklasse.

Det fremgår af en præsentation under et analytikerarrangement onsdag, hvor Sanofi fremlægger sin forsknings- og udviklingsstrategi for de kommende år.

Sanofi indledte i sidste uge et af flere fase 3-studier med Efpeglenatid.

Diabetes 2-midlet, der er indlicenseret fra sydkoreanske Hanmi, er ligesom Novos Ozempic og Eli Lillys Trulicity til brug en gang ugentligt og har ligesom de konkurrerende stoffer effekt på langtidsblodsukkeret, ligesom det giver anledning til vægttab.

Og Sanofis modeller viser, at Efpeglenatid i en dosisudgave på 6 milligram sandsynligvis vil have samme blodsukkersænkede effekt som Ozempic har, oplyser chef for Sanofis diabetesudvikling, Klaus Henning Jensen, onsdag på mødet.

I en lavere dosisudgave på 4 milligram vil Efpeglenatids blodsukkersænkende effekt formentlig lægge sig midt i mellem Trulicitys, der er mindst, og Ozempics, der er størst.

I dag er Trulicity markedsleder i segmentet for de ugentlige GLP-1-midler og har i en periode taget store markedsandele fra Novo Nordisks GLP-1-analog Victoza, som er til brug en gang dagligt.

Novo håber dog at kunne slå igen med Ozempic, der ventes lanceret i USA i kort efter årsskiftet samt i Europa og Japan i løbet af 2018.

Sanofis udvikling af Efpeglenatid vil vare nogle år endnu. Af præsentationsmaterialet fremgår det, at registreringsansøgninger potentielt kan blive indsendt i USA og Europa i 2021.

Sanofi har i øvrigt udviklet et nyt bekvemt pen-system, kaldet Mars, som vil blive brugt til Efpeglenatid, hvor patienterne helt undgår at skulle trykke på en knap for at tage en injektion, men blot skal presse pennen mod huden.

Novo-rival er på vej med nye studier i fedme og NASH 

Novo-rival får godkendt kopiprodukt 

Novo-rivals kopigodkendelse giver ingen store rystelser i markedet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier