MedWatch

Novo-rival er på vej med nye studier i fedme og NASH

Franske Sanofi vil ligesom sin diabetesrival Novo Nordisk satse mere på lægemidler mod fedme og fedtleversygdommen NASH i de kommende år.

Foto: Jacques Brinon/AP/Ritzau

Novo Nordisks store franske rival, Sanofi, vil ligesom Novo i de kommende år også fokusere på udviklingen af fedmemedicin og medicin til behandling af leversygdommen, NASH.

Det fremgår af en pressemeddelelse i forbindelse med et analytikerarrangement onsdag, hvor Sanofi vil præsentere sin forsknings- og udviklingsstrategi for de kommende år.

Sanofis udviklingsindsats inden for forretningsområdet, diabetes og hjerte-kar-sygdomme, omfatter en række lægemiddelkandidater, der potentielt skal konkurrere med nogle af Novos nuværende eller kommende produkter.

Det gælder den ugentlige GLP-1-analog, Efpeglinatid, der udvikles til behandling af type 2-diabetes i samarbejde med sydkoreanske Hanmi. Midlet vil potentielt skulle konkurrere med Novos GLP-1-analoger, Victoza og Ozempic.

Sanofi vil desuden arbejde med en ny platform for peptider - små proteindele - til udvikling af lægemidler til behandling af diabetes, fedme og ikke-alkoholisk fedtlever, NASH.

Den mest fremskredne lægemiddelkandidat, der er udviklet fra platformen, er et vægttabsmiddel, som Sanoifi venter at indlede fase 3-studier med i løbet af 2018. Et fase 2-studie i NASH ventes ligeledes at gå i gang næste år, oplyser Sanofi.

NASH er den nye honningkrukke, som medicinalindustrien sværmer om

Dårlig diagnostik hæmmer farmaindustriens fede leverdrømme

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier