MedWatch

GSK søger samarbejder og opkøb for at styrke cancerpipeline

GlaxoSmithKline er klar til både opkøb og samarbejder omkring midler i den tidlige udviklingsfase i et forsøg på at styrke sin pipeline af kommende produkter, fortæller selskabets nyudnævnte medicinalchef.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Det står ikke så galt til i GSK, som nogen måske vil tro, men medicinalkæmpen er alligevel på udkig efter udefrakommende lægemiddelkandidater til at styrke selskabets fremtid.

Det siger medicinalvirksomhedens nyudnævnte medicinalchef Luke Miels til Reuters.

"På de områder, hvor der er huller i vores pipeline har både Hal (Hal Baron, kommende medicinsk chef, red.) og jeg erfaring med forretningsudvikling. Forhåbentlig vil vi være i stand til at træffe en god beslutning og investere til glæde for aktionærerne, hvis vi ser noget udefra," siger Luke Miels, der særligt udpeger onkolog om immunonkologi som områder, hvor selskabet er på udkig efter udefrakommende teknologi.

"Vi er på udkig efter projekter i den tidlige fase, som vi kan samle op, fokusere accelerere," siger han.

Luke Miels fik i september ansvaret for GSK's portefølje af lægemidler og vacciner med et årligt salg på mere end 15 mia. pund og aktiviteter i over 100 markeder. Han kom til selskabet fra en stilling som ansvarlig for AstraZenecas europæiske forretning, og han var tidligere blandt andet ansvarlig for selskabets produkt- og porteføljestrategi.

GSK foretager vagtskifte i ledelsen

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier