MedWatch

Amerikansk hedgefond øger sats på fald i Genmab-aktien

AQR Capital Management har øget sin short-position i det danske biotekselskab.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Den amerikanske hedgefond AQR Capital Management har udbygget sin shortposition i aktien i Genmab og satser med andre ord endnu mere på kursfald i aktien.

Positionen er nu på 0,70 pct. af de udstedte aktier i Genmab, fremgår det af en indberetning til Finanstilsynet tirsdag, og den er udvidet fra 0,6 pct. ved den foregående indberetning 29. november.

Første gang, hvor AQR blev registreret som "short"-spekulant i aktien, var 15. november, hvor der blev indberettet en position på 0,51 pct.

Reglerne tilsiger, at der skal ske indberetning til Finanstilsynet, når der er opbygget en position på minimum 0,50 pct., hvorefter der skal indberettes hver gang positionen udvides eller indskrænkes med 0,1 procentpoint.

At gå kort i en aktie betyder, at en investor låner en aktie, som sælges i markedet med et håb om, at den på et senere tidspunkt kan købes tilbage til en lavere kurs. Herigennem kan en investor tjene på et fald i aktien, hvis kursgevinsten vel at mærke overstiger det gebyr, det koster at låne aktierne fra begyndelsen.

Aktien i Genmab falder tirsdag 4,7 pct. til 1128 kr.

Royalties vil som minimum dække Genmabs omkostninger i 2018

Genmab-aktien får kurstæsk efter forsigtig udmelding fra ledelsen

Storbank efter Genmab-præsentation: Svært at se væsentlig konkurrencerisiko

 

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier