MedWatch

Novo-rival får godkendt kopiprodukt

Medicinalselskabet Sanofi har fået grønt lys fra amerikanske lægemiddelmyndigheder til at markedsføre kopiproduktet Admelog, der dermed bliver konkurrent til originalprodukterne fra både Novo Nordisk og Eli Lilly.

Foto: PR

Franske Sanofi har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse af et kopiprodukt, Admelog, til Eli Lillys hurtigtvirkende insulin, Humalog.

Det oplyser selskabet.

Det sker efter at de sidste betingelser for godkendelsen er opfyldt, da Eli Lilly i slutningen af oktober bekræftede, at det ikke kommer til at køre en patentsag mod den franske konkurrent Sanofi.

Dermed blev vejen til en lancering kortere for det franske selskab. Det kan give yderligere konkurrence til Eli Lilly samt Novo Nordisk, hvis produkt Novolog sammen med Humalog dominerer den del af markedet for diabetesmedicin.

Sanofi fik i september en markedsføringstilladelse til kopiproduktet fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, men den blev givet under betingelse af, at eventuelle patenttvister blev afklaret.

Den betingelse er nu opfyldt, og tilladelsen er derfor blevet givet.

Sanofi nærmer sig fase 3 med semaglutid-konkurrent

Novo-rival er tættere på markedet med kopiprodukt 

Her vil Sanofi udfordre sine diabetesrivaler 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier