MedWatch

Bavarian får skulderklap fra amerikansk milliardpartner

Bavarian Nordics amerikanske partner, Bristol-Myers Squibb, ser fortsat værdi i samarbejdet trods den store skuffelse med kræftmidlet Prostvac, der blev droppet i september. Det skriver Berlingske Business.

Foto: /Ritzau/AP/Mel Evans/

For snart tre måder siden måtte Bavarian Nordic meddele, at selskabets store kræfthåb, Prostvac, var blevet droppet. Dagen efter faldt den danske biotekaktie med næsten 50 pct. og markedsværdien blev barberet med knap 7 mia. kr.

Men trods den store skuffelse i september, har den amerikanske partner, Bristol-Myers Squibb, fortsat tro på sit partnerskab med Bavarian Nordic. Det skriver Berlingske Business.

"Vi har et rigtigt godt partnerskab med Bavarian, som er en virksomhed, der laver forskning af høj kvalitet. Jeg kan ikke kommentere konkrete data eller blive meget detaljeret vedrørende vores samarbejde. Men Bavarian har et erfarent hold af forskere, som vi sætter pris på, da vi netop bestræber os på at få adgang til den type forskning, som selskabet bygger på," siger Mireia Gomez-Angelats, der er global chef for forretningsudvikling i Bristol-Myers Squibbs onkologiforretning.

For den amerikanske medicinalgigant har partnerskabet fra start taget udgangspunkt i, at Bristol-Myers Squibb gerne ville kombinere sine egne midler med Prostvac.

Jyske Bank: To Bavarian-begivenheder mere banker på i år 

Analytiker: Nyt Bavarian-studie rykker næppe på tidsplanen 

Bavarian Nordics aktier næsten halveret efter flop 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier