MedWatch

Dansk vaccineselskab i nyt samarbejde

Hollandske Intravacc og danske Expres2ion Biotechnologies har indgået et samarbejde, der skal åbne nye kommercielle muligheder for de to selskaber.

Steen Klysner, adm. direktør, Expres2ion | Foto: Expres2ion

Det danske biotekselskab Expres2ion Biotechnologies, der er børsnoteret på First North i Stockholm, har indgået et samarbejde med hollandske Intravacc, oplyser selskaberne.

Der er ingen økonomi involveret i samarbejdet, der i stedet er indgået for at åbne nye kommercielle muligheder for de to selskaber.

"Denne strategiske alliance udvider Expres2ions services og fortstætter vores repositionering mod at blive en alt-i-en-leverandør til små og mellemstore udviklere af vacciner såvel som farmaselskaber," siger Steen Klysner, adm. direktør for Expres2ion.

Som en del af aftalen vil Intravacc fremover tjene som det danske selskabs foretrukne samarbejdspartner i spørgsmål om god fremstillingspraksis, kaldet GMP.

Expres2ion Biotechnologies er et spin-out fra Affitech (Pharmexa) og blev stiftet i 2010 af Charlotte Dyring, Martin Roland Jensen, der i dag er bestyrelsesformand i Expres2ion, og Wian de Jongh.

Biotekselskabet har sin egen såkaldte proteinekspressionsplatform baseret på Schneider-2 (S2)-celler, der ifølge selskabet selv kan bruges til produktion af komplekse proteiner til eksempelvis biologiske lægemidler.

Expres2ion Biotechnologies tilbyder licenser til firmaer, der ønsker at bruge Expres2-platformen til ekspression af proteiner til forskning og udvikling af lægemidler, drug discovery, i kombination med devices eller til CROer/CMOer, der lever af at producere proteiner for andre.

Dansk biotekkomet indgår aftale med tysk selskab

Dansk kræftvaccine rykker tættere på forsøg med mennesker

Svensk-noteret biotekselskab drømmer om Danmark

Biotekselskab og KU-spinout i ambitiøst vaccinesamarbejde 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier