MedWatch

Genmab-rival suser frem på børsen efter nyt kræftstudie

Biotekselskabet Bluebird har i weekenden fremlagt nye data for sin CAR-T-behandling. Investeringsbanken Goldman Sachs er begejstret og vurderer, at "sky is the limit" for midlet.

Foto: pr

Genmab kan om flere år møde øget konkurrence for sit største aktiv, kræftmidlet Darzalex, da det amerikanske biotekselskab Bluebird ifølge flere storbanker har et særdeles lovende middel under udvikling.

Bluebird har fremlagt gode data for kræftmidlet CAR-T fra et fase 1-studie på konferencen ASH i USA, hvor Genmab også deltager med en præsentation.

Goldman Sachs vurderer, at CAR-T ser ud til at være banebrydende i behandlingen af knoglemarvskræft, fordi det har en god effekt på patienterne.

Banken peger på, at ni ud af ti patienter, der har fået CAR-T, ikke havde nogle kræftceller tilbage i kroppen efter behandlingen, og mere end halvdelen af patienterne opnåede komplet respons.

Goldman Sachs vurderer, at "sky is the limit" for midlet. Investeringsbanken Jefferies vurderer, at CAR-T er "Darzalex-like".

Hos Nordea vurderer man, at CAR-T om nogle år kan påvirke Genmabs salg af Darzalex.

"CAR-T kan betyde øget konkurrence til Genmabs Darzalex, men vi venter tidligst et færdigt CAR-T-produkt på gaden i 2019-2020. Og i tilfælde af at det sker, ser vi størst sandsynlighed for, at CAR-T vil blive brugt i de sene stadier af knoglemarvskraft, hvilket vil begrænse udbredelsen af produktet," skriver chefanalytiker Michael Borre fra Nordea ifølge Børsen.

Goldman Sachs har hævet kursmålet for Bluebird til 309 dollar fra 186 dollar, mens Jefferies har hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" og løftet kursmålet til 211 dollar fra 130 dollar.

CAR-T bliver udviklet i samarbejde med amerikanske Celgene, som i forvejen er store på markedet med præparatet Revlimid.

Bluebird-aktien stiger 24 pct. i det amerikanske formarked til 212 dollar, mens Celgene-aktien ligger 2,7 pct. højere.

Bluebird og Celgene starter pivotalt studie med Darzalex-udfordrer

Mulig Darzalex-rival får genvej i både USA og Europa 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier