MedWatch

Britisk medicinalindustri vil gerne forblive under EU-regler efter Brexit

Selvom britisk kemikalie- og medicinindustri i sin tid kæmpede hårdt mod den gældende EU kemikalielovgivning, ønsker industrien nu at forblive under den.

BRUXELLES

Storbritanniens kemikalie- og medicinalindustri opfordrer nu den britiske regering til at lade sektoren forblive under gældende EU-regler efter Brexit.

Det skriver Financial Times.

I et brev stilet til den britiske miljøminister Michael Gove, skriver foreningen for de kemiske industrier – Chemical Industries Association – at foreningen opfordrer regeringen til at gøre alt for, at sektoren kan blive inden for eller i hvert fald ”så tæt som muligt” på EU’s regler.

Foreningen for den britiske medicinalindustri, The Association of the British Pharmaceutical Industry, har desuden tilføjet, at det er vitalt, at der er samarbejde mellem EU og Storbritannien, når det gælder lovgivning omkring kemikalier og medicin, ellers kan det gå ud over patienterne, hvis ikke ”82 mio. pakker medicin kan bevæge sig uden forsinkelse mellem Storbritannien og EU hver måned.”

Frygter barrier

Men ifølge Financial Times ligger Michael Gove på linje med andre ministre som udenrigsminister Boris Johnson og forsvarsminister Gavin Williamson.

De ønsker alle et klart brud med EU og Unionens lovgivning, og mener, at Storbritannien kan lave bedre regler og højere standarder alene.

Industrien frygter dog, at det vil sætte barrierer op i forhold til at handle med EU-landene.

Forhandlingerne omkring detailregulering af, hvordan handelsaftaler og lovgivning skal se ud i fremtiden er snart klar til at gå i gang efter den britiske premierminister, Theresa May, i fredags fik håndslag af EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker på, at Kommissionen nu mener, at man er klar til at gå i gang med fase to af Brexitforhandlingerne.

Det sker, når EU´s stats- og regeringsledere på et topmøde sidst på ugen giver deres endelige tilsagn.

Det sværeste udestår

Men som alle har understreget, er det den sværeste del af forhandlingerne der udestår, og den britiske regering er splittet i deres tilgang til, hvor hårdt et farvel til EU, der skal være tale om.

Den kemiske industri i EU er underlagt den såkaldte REACH-forordning, der trådte i kraft 1. januar 2007. Forordningen har til formål at sikre, at de 100.000 typer kemikalier, der bruges i EU er dokumenteret med hensyn til sikkerhed for mennesker og miljø.

Forordningen har været meget udskældt og særligt den britiske kemikalieindustri kæmpede hårdt imod den, da den i sin tid blev vedtaget.

Men reglerne i REACH er nu gældende standard rundt om i verden, og derfor vil industrien gerne forblive under forordningen for at undgå mindst mulig forstyrrelse. I praksis lægger de fleste lande rundt om i verden sig nemlig op ad reglerne i REACH for at kunne eksportere til EU.

Storbritannien kæmper for overgangsperiode for farma

Farmaindustri investerer milliarder i post-Brexit Storbritannien

AstraZenecas topchef frygter for Brexit-kaos

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier