MedWatch

Novo-selskab rekrutterer første patient til fase 2-forsøg

Amerikanske Flexion Therapeutics har fundet den første af 24 planlagte patienter til et studie med selskabets potentielle blockbuster i ny indikation.

Foto: Novo Holdings/PR

Et nyt studie af sikkerhed og farmakokinetik skal fastlå, om der er potentiale til at udvide indikationen for midlet Zilrette til også at omfatte behandling af slidgigt i begge sider af knæet.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet bag lægemidlet, Flexion Therapeutics, der netop har rekrutteret den første af i alt 24 planlagte patienter til studiet, der skal indsøge flere samtidige injektioner af midlet, der i oktober blev godkendt i USA som behandling af slidgigt i den ene side af knæet

Flexion Therapeutics har siden 2012 haft Novo Ventures i ejerkredsen, da den danske venturefond købte sig ind i selskabet i forbindelse med en serie b-finansieringsrunde, hvor selskabet rejste 20 mio. amerikanske dollars – heraf ca. 10 mio. dollars fra Novo Ventures.

I forbindelse med børsnoteringen af Flexion i februar 2014 købte Novo yderligere aktier for ca. 9 mio. dollars, men valgte over flere omgange at sælge ud af sin beholdning, og har ifølge managing partner Thomas Dyrberg, Novo Ventures, faktisk været helt ude af selskabet, men valgte "på et tidspunkt sidste år" atter at træde ind i selskabet og har i dag en mindre ejerandel på under fem pct.

Analytikere har ifølge branchemediet FiercePharma tidligere vurderet, at Zilretta ville kunne nå et topsalg på mellem 500 og 600 mio. dollars, og måske endda nå helt op over 1 mia. dollars, hvis det opnår godkendelse af indikationer til brug i andre led.

Novo-selskab får første produktgodkendelse

Novo-selskabs aktie er dykket markant efter kapitalrejsningsnyhed

Novo-selskab henter direktør hos Sanofi 

Sanofi rygtes interesseret i at overtage Novo-selskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier