MedWatch

ALK rejser knap 700 mio. kr.

ALK har som forventet udvidet sin aktiekapital med 10 pct. og rejst små 700 mio. kr., der skal bruges til at gennemføre selskabets nye strategiplan.

Foto: ALK, PR

ALK-Abelló har rejst næsten 700 mio. kr. via en accelereret bookbuilding-proces, hvor der er solgt nye AA-aktier og nye B-aktier svarende til 10 pct. af den eksisterende aktiekapital.

"ALK anser den gennemførte kapitaludvidelse som tilfredsstillende og anser, at provenuet herfra sammen med kreditfaciliteter vil udgøre et tilstrækkeligt grundlag for at gennemføre den fremlagte strategiplan," skriver selskabet i en meddelelse.

Aktierne er solgt til 690 kr. per styk, og da udbuddet blev overtegnet af danske og internationale institutionelle investorer, er der foretaget individuel tildeling af aktier.

Afregningsprisen ligger 1,4 pct. højere end ALK-aktiens slutkurs onsdag på 681 kr., men 207 kr. lavere end slutkursen fredag, inden ALK annoncerede en ny strategi og vækstplan, der indebærer en investering på cirka 1 mia. kr. over tre år for at slå hul på det nordamerikanske marked for tabletbehandling af allergi.

Siden ALK annoncerede strategien mandag morgen, er aktien dykket næsten 25 pct., og aktionærerne har måttet se en samlet markedsværdi på over 2 mia. kr. forsvinde ud af deres depoter.

De nye aktier vil blive optaget til handel den 13. december.

ALK vil gennemføre udbud af 10 pct. nye aktier

USA er i fokus i "transformerende" ny vækstplan fra ALK

ALK-topchef vil "gøre det ordentlig den her gang"

Sydbank: Ambitiøs strategiplan koster på den korte bane for ALK

Ny strategi har kostet ALK-aktionærerne mere end 2 mia

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier