MedWatch

Genmab-chef: Analytikere undervurderer Darzalex

Bankernes analytikere er for konservative i deres vurdering af potentialet for Genmabs guldæg Darzalex, mener selskabets adm. direktør.

Foto: Carsten Bundgaard

Trods et forventet gennemsnitligt topsalg for Darzalex mod knoglemarvskræft på samlet 56 mia. kr. blandt 20 analytikere, så mener Genmab-topchef Jan van der Winkel, at analytikerne er for konservative i deres estimater.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Analytikerne tager fejl på flere punkter, da de har for kort behandlingsvarighed med alt for få måneder indregnet, da de blandt andet ikke indregner vedligeholdelsesbehandlingen rigtigt," siger Jan van der Winkel til avisen.

Han peger på, at analytikerne i gennemsnittet venter en gennemsnitlig behandlingstid på 18-24 måneder, hvilket er langt under de godt 30 måneder, selskabet allerede oplever.

Genmabs egne, interne analyser viser et langt højere salgspotentiale for midlet, siger Jan van der Winkel ifølge avisen.

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier