MedWatch

Novos forskningschef er kisteglad over USA-godkendelse

De amerikanske sundhedsmyndigheder har ikke taget ret mange forbehold i deres godkendelse af Ozempic.

Foto: Novo Nordisk/PR

Timingen kunne ikke have været meget bedre. Samme dag, som Novo Nordisk skulle holde bestyrelsesmøde i USA tirsdag, tikkede der en vigtig nyhed ind.

Mads Krogsgaard Thomsen, der er koncerndirektør for forskning og udvikling, kunne fortælle selskabets øvrige ledelse, at de amerikanske sundhedsmyndigheder har givet grønt lys for salget af diabetes-præparatet Ozempic, som er af typen semaglutid.

Godkendelsen var ventet, men var alligevel langt bedre, end forskningschefen havde turdet håbe på.

I medicinalbranchen er det nemlig vigtigt, hvad der får lov at stå på indlægssedlen, og den er endt med at være meget overbevisende for Ozempics vedkommende.

"Der står blandt andet data fra alle vores kliniske studier. Og det fremgår, at vi er bedre end en lang række af vores konkurrenter, blandt andet det mest solgte insulinpræparat i verden, der hedder Lantus. Det er vi selvfølgelig superglade for," siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Han husker, hvordan man for ti år siden begyndte at forske i semaglutid.

Dengang var håbet bare at finde et præparat, som diabetikere kunne nøjes med at tage en gang om ugen.

"Men vi er endt med et produkt, der sænker vægten og blodsukkeret betydeligt mere, end vi havde forestillet os," siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Novo Nordisk regner med at få en melding fra de europæiske sundhedsmyndigheder vedrørende Ozempic inden nytår.

Og så fortsætter arbejdet med at forfine semaglutid-produktet.

"Fordi det er det bedste produkt til diabetesbehandling, som jeg har set, så skal vi jo udvikle det. Det gør vi ved at foretage flere studier og fortsætte den medicinske udvikling, så læger og patienter får den bedst mulige brug af produktet," siger han.

Novo Nordisks nye guldhåb er blevet godkendt i USA

Japansk ekspertpanel udsætter beslutning om semaglutid

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af år 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Trods vanskeligt sammenligningsgrundlag i andet halvår 2017 indfrier William Demant forventningerne, man havde sat til årets afslutning. 2018 bliver endnu bedre, lyder det i koncernens netop offentliggjorte årsregnskab.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier