MedWatch

Jyske Bank anbefaler salg af ALK-aktien

Allergikoncernen ALK's nye strategiplan bliver ikke nem at eksekvere, mener Jyske Bank, der sænker anbefalingen af selskabets aktie og barberer kursmålet med 275 kr.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Til trods for at analytikerkorpset hos Jyske Bank ser positivt på ALK nye strategiplan, der blev fremlagt mandag, bliver den ikke nem at eksekvere.

Derfor sænker banken tirsdag sin anbefaling af medicinalselskabet, der udvikler og sælger allergimedicin, til "sælg" fra "hold". I samme ombæring sænkes kursmålet til 720 kr. fra 995 kr.

Det fremgår af en analyse.

"Vi mener, at der er stor gennemførelsesrisiko drevet af uændrede høje strukturelle barrierer. Derudover sætter vi også spørgsmålstegn ved, både i hvilken grad ALK kan gennemføre planen, og i hvilken fart det sker. Vi mener, at udfordringerne vil forblive, og at det bliver svært for ALK at overbevise allergispecialister om, at AIT-tabletterne vil udvide deres forretning og ikke ødelægge den," skriver Jyske Bank i analysen.

En del af strategiplanen er en investering på 1 mia. kr. for at få et gennembrud i USA. Noget der ifølge selskabet vil lægge en dæmper på selskabets indtjening i transformationsperioden de næste to til tre år.

For at skaffe penge til investeringerne har selskabet droppet udbyttet og varsler samtidig mulighed for at sælge nye aktier gennem en kapitaludvidelse.

Trods de problemer, som Jyske Bank ser ved strategiplanen, byder banken den dog velkommen.

"Vi byder strategiopdateringen velkommen, og ser den som det rigtige træk for at sikre langsigtet omsætning- og indtjeningsvækst. Succesfuld gennemførelse af strategien kan skabe vejen for organisk omsætningsvækst over 10 pct. og en EBIT-margin over 25 pct.," skriver Jyske Bank.

ALK-aktien sluttede mandag i 798 kr. efter et fald på 11,8 pct.

Jefferies skærer 200 kr af kursmålet for ALK-aktien

ALK-aktien når laveste niveau i to år efter annoncering af ny strategi

Sydbank: Ambitiøs strategiplan koster på den korte bane for ALK 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier