MedWatch

Sanofi dropper vaccine efter skeptisk analyse

En uafhængig datakomité finder det ikke sandsynligt, at et forsøg med Sanofi-udviklet vaccine vil nå sit primære effektmål. Derfor skrinlægger Sanofi nu helt udviklingen.

Foto: Colourbox

En mulig vaccine mod clostridium difficile fra Sanofi vil ikke blive kommercialiseret.

Det oplyser den franske lægemiddelproducent, efter en uafhængig datakomité har analyseret foreløbige studiedata i en interimanalyse, og på den baggrund konkluderer, at midlet næppe vil nå studiets primære effektmål.

I stedet vil Sanofi fokuserer kræfterne på seks andre vaccinekandidater i virksomhedens pipeline.

Clostridium difficile er en bakterie, som forårsager diarré og tarmbetændelse, der især rammer svækkede ældre og kronisk syge patienter i behandling med antibiotika.

Clostridium Difficile, der findes i tarmen, behandles som regel med antibiotika, men det dræber også de sunde bakterier i tarmene, og dermed startes ofte en ond cirkel, hvor der ikke er nok gode bakterier til at holde Clostridium Difficile-bakterien stangen.

FDA-panel bakker op om middel mod alvorlig diarré

FDA giver genvej til Mercks diarrémiddel

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier