MedWatch

Novo-direktør efter tur til Afrika: ”Vi har et ansvar her”

Diabetes i Afrika eksploderer. Det giver grobund for en lukrativ forretning for danske Novo Nordisk. Men sygdommen underminerer Afrikas økonomier, og derfor har Novo også et ansvar for problemerne på kontinentet, lyder det fra topchefen.

Foto: Novo Nordisk

Antallet af diabetestilfælde i Afrika stiger støt i disse år, og kontinentet er derfor også blandt Novo Nordisk hurtigst voksende regioner med årlige vækstrater på ca. 24 pct.

Afrika kan derfor gå hen at blive det nye Kina for Novo, men diabeteskæmpen er ikke kun til stede på kontinentet for at tjene penge til sine aktionærer.

Sigtet er bredere og indbefatter også et ansvar.

Det skriver Børsen.

"Diabetes er, hvad vi laver. Vi skal allokere overskud til aktionærerne. Men det er i Afrikas tilfælde langsigtet. Vi opbygger markeder og undgår samtidigt kritik og viser vores eksistensberettigelse. Jeg tror oprigtigt på, at vi er med til at stoppe, at diabetes underminerer Afrikas økonomier," siger adm. direktør i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen til avisen.

Anledningen er sidste uges statsbesøg i Afrika, hvor topchefen var med for at fortælle om Novo Nordisks afrikanske indsats under navnet ’Reaching the base of the Pyramid’.

Til Børsen fortæller Lars Fruergaard Jørgensen, at koncernen ikke tjener penge de første år, men, at markedet vokser hurtigt.

Planen er derfor at have langsigtet tålmodighed, hvor man både tilgodeser aktionærerne og viser ansvarlighed.

 Novo-topchef: Fedme kan knække vores samfund midt over

 Et af verdens største markeder: Novo historisk dårligt fra start med fedmeeventyr

 Novo vil udvide fedmeforretning til Latinamerika 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier