MedWatch

Pfizer og Mercks immunterapi fejler i fase 3

Et antistof fra amerikanske Pfizer og Merck har fejlet i et senfasestudie, hvor immunterapien blev testet mod mavekræft.

Foto: Colourbox

De to medicinalgiganter Merck og Pfizer er ikke kommet i mål i et senfasestudie med deres fælles PD-L1-hæmmer Bavencio. Det oplyser parterne i en fælles meddelelse.

Bavencio med det aktive stof avelumab blev i det kliniske fase 3-studie testet mod mavekræft, men formåede ikke at ramme det primære effektmål om en bedre samlet overlevelse med Bavencio end ved kemoterapi efter lægens valg. I studiet blev lægemiddelkandidaten testet som tredjelinjebehandling hos patienter med indoperabel tilbagevendende eller metastatisk mavekræft eller såkaldt GEJ (gastroøsofageal junction) adenocarcinom, hvis sygdom har udviklet sig efter to tidligere behandlingsregimer.

"Mavekræft er en af de største årsager til dødsfald forårsaget af kræft globalt med et klart udækket behandlingsbehov, og data giver os vigtig indsigt, mens vi fortsætter med at undersøge avelumabs rolle i behandlingen af mavekræft," lyder det fra Chris Boshoff, SVP og ansvarlig for immunonkologi, tidlig udvikling og translational onkologi hos Pfizer.

Bavencio blev i slutningen af september godkendt i Europa til behandling af den sjældne og aggressive hudkræft metastatisk merkelcellekarcinom (MCC).

PD-LI-hæmmeren er også godkendt i USA til behandling af MCC og urotelialt karcinom, den mest udbredte form for blærekræft.

 Merck og Pfizer får godkendt middel mod aggressiv hudkræft 

 Merck forventer milliardsalg af nyt sklerosemiddel i EU 

 Merck gør klar til første lancering siden 2004 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier