MedWatch

Medicin mod høretab fejler i fase 3

Et potentielt middel mod pludseligt høretab nåede ikke sit primære effektmål i afgørende studie. En ændring i studies design kan løse problemerne, mener selskabet bag midlet.

Foto: Colourbox

Schweiziske Auris Medical må endnu en gang sande, at dets indsats for at udvikle et middel mod problemer med hørelsen ikke har båret frugt.

Således meddeler selskabet tirsdag, at lægemiddelkandidaten AM-111 ikke har nået sin mål i et fase 3-forsøg, hvor det blev undersøgt som en mulig behandling mod pludseligt opstået høretab.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

På trods af nedturen pointere selskabet dog, at det i en undergruppe af patienter i forsøget har set en statistisk signifikant forbedring, hvorfor Auris nu vil indlede en dialog med relevante myndigheder om et nyt studie, der skal undersøge midlet i denne gruppe patienter.

Som konsekvens af den nye viden om midlets effekt i en undergruppe af patienter opgiver selskabet derfor at gennemføre et planlagt fase 3-studie, da designet af dette studie ikke tager højde for den nye viden om effekt.

Auris Medical er også tidligere stødt på problemer for udviklingen af kandidaten Keyzilen (AM-101) mod tinnitus, som i et fase 3-forsøg ikke viste statistisk signifikant forbedring hos de undersøgte patienter. I lighed med studiet af AM-111 hævdede Auris også i dette tilfælde, at det havde set effekt hos en undergruppe af patienter, der ville blive undersøgt nærmere.

To selskaber i kapløb om øremedicin

Sydbank: Medicinsk tilgang skal tages seriøst af høreapparatselskaber

Amerikanere investerer tungt i medicinsk behandling af høretab 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier