MedWatch

Risikovillige forskere og emotionel lægejagt skal sikre Novo en ny storhedstid

Novo Nordisks adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen vil skærpe Novos salgstilgang over for lægerne og samtidig sikre, at nye midler har bedst muligt salgspotentiale, inden de føres ud i livet. Det siger han i et interview med Finans.

Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør for Novo Nordisk. | Foto: Novo Nordisk/PR

Der skal langt flere følelser i spil over for lægerne, hvis Novo Nordisk skal udnytte sit fulde potentiale af selskabets produkter. Det siger Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør for den danske diabeteskæmpe til erhvervsmediet Finans.

"Vi skal være bedre til at være mere emotionelle i vores salgstilgang, så vi får skabt interessen for vores budskaber og så følge op med videnskab, der understøtter det. Hvis man taler for meget videnskab fra begyndelsen, er det ikke sikkert, at man trænger igennem og får lægen til at ændre adfærd," siger Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, i et interview med Finans.

En anden vigtig opgave bliver at hæve barren for forskningen i nye produkter. Det resulterede sidste år i, at Novo lukkede en række projekter, simpelthen fordi innovationsniveauet ikke var høj nok til, at man ville kunne få en attraktiv pris for det færdige middel.

Hos Danske Bank kalder seniorporteføljeforvalter, Claus Henrik Johansen, at Novo skærper sit kommercielle fokus, både når det gælder salgsbudskaberne over for læger og specialister samt innovationen.

Novo-boss: "Jeg tror, at det tager mere end ét år at komme tilbage til, hvor vi var" 

Medicinsk udstyr skal redde Novo-rivals diabetesforretning 

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier