MedWatch

Tidligere Takeda-forskere starter nyt cancerselskab

En gruppe af Takeda-veteraner har startet et nyt spinout-selskab med flere canceraktiver fra Takeda og et investorsyndikat i ryggen.

Foto: Colourbox

Flere canceraktiver fra japanske Takeda er nu blevet spundet ud i deres eget selskab. Ifølge FierceBiotech er det nye selskab kommet til at hedde Chordia Therapeutics og har flere Takeda-veteraner med ombord.

Chordias aktiver består af flere prækliniske CDC-lignende kinase-hæmmere som kan bruges mod kræft.

Aktiverne stod ikke højt på listen hos det japanske selskab, men en nytænkning af selskabets F&U-indsats har nu fået seks tidligere Takeda-forskere – herunder den tidligere chef for onkologisk lægemiddelopdagelse – til at gå videre med dem i deres eget selskab.

Chordia nyder dog stadig godt af Takedas faciliteter med laboratorieplads hos medicinalselskabets selskab i byen Shonan, der er ved at udvikle sig som rugekasse for iværksætterselskaber.

Samtidig har moderselskabet også valgt at støtte Chordia økonomisk i en serie A-finanseringsrunde i et syndikat bestående af Kyoto University Innovation Capital, Mitsubishi UFJ Capital og SMBC Venture Capital.

Det nye spinoutselskab er det tredje i rækken af nye iværksætterselskaber, der er kommet ud af Takeda inden for kort tid. Det sker som et led i at forvandle forskningscentret i Shonan til inkubator for nye virksomheder.

 CHMP siger ja til Takeda-kræftmiddel 

 Takedas dengue vaccine udfordrer Sanofis ditto

 Takeda indgår NASH-aftale til flere milliarder 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier