MedWatch

Medie: Nu begynder Kåre Schultz' oprydning i Teva

Forskningschefen og 4.000 ansatte står til fyring i Teva, melder israelsk medie.

Foto: /Ritzau/Cecile Smetana/

Knap en måned inde i sin ansættelse som topchef i den israelske medicinalvirksomhed Teva er Kåre Schultz klar til at rulle sin plan ud over virksomheden.

Det betyder blandt andet, at tusindvis af ansatte i primær USA og Israel står til fyring, beretter det israelske medie Calcalist, der også kan berette at selskabet ønsker at skille sig af med den forskningschef Michael Hayden, der har været i virksomheden siden 2012.

Ifølge mediet vil Teva nedlægge 20-25 pct. af de 6,860 stillinger i Israel og mere end 10 pct. af de ca. 10.000 amerikanske stillinger. I Europa vil de ansatte kun i mindre grad blive berørt af spareplanerne, fortæller kilder til Calcalist.

Den israelske koncern har gennem længere tid haft problemer med at sikre væksten, og særligt forretningen for salg af generiske lægemidler, hvor man er blandt de absolut største aktører i verden, er kommet under pres i de seneste kvartaler.

I forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal meddelte selskabets daværende ledelse, a man vil nedlægge 7000 arbejdspladser i koncernen i år og lukke eller sælge seks fabrikker i 2017, samt yderligere ni fabrikker i 2018. Samtidig har man ifølge det israelske medie Haaretz besluttet sig for at trække sig ud af 45 lande ved udgangen af i år.

Allerede i marts forlød det, at Teva planlagde at skille sig af med op mod 11 pct. af den globale arbejdsstyrke.

Kreditratingbureauer giver tæsk til Teva, der nu nedjusteres til 'junk'

Teva-aktien banket 17 år tilbage efter svagt regnskab

Teva-aktien dykker efter første regnskab i Kåre Schultz-æraen 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier