MedWatch

Cytokinetics opgiver ALS-kandidat efter fase 3-flop

Lægemiddelkandidaten tirasemtiv har i et klinisk studie ikke vist sig bedre end placebobehandling, og derfor dropper selskabet bag nu den videre udvikling.

Foto: PRYNER ANDERSEN JONAS

Amerikanske Cytokinetics har afbrudt den videre udvikling af lægemiddelkandidaten tirasemtiv, efter midlet i et fase 3-forsøg ikke har vist sig bedre end placebobehandling.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Tirasemtiv er udviklet som en mulig behandling mod ALS, men nåede i studiet VITALITY-ALS ikke det primære effektmål om at forbedre patienternes såkaldte vitalkapacitat, der angiver den maksimale udåndingsluft uden anstrengelse.

Derudover fik bivirkninger flere patienter i aktiv behandling til at droppe ud af studiet sammenlignet med gruppen af patienter, der blev behandlet med uvirksom medicin.

Cytokinetics vil fremover fokusere på sit andet potentielle lægemiddel mod ALS, CK-2127107.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af år 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Trods vanskeligt sammenligningsgrundlag i andet halvår 2017 indfrier William Demant forventningerne, man havde sat til årets afslutning. 2018 bliver endnu bedre, lyder det i koncernens netop offentliggjorte årsregnskab.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier