MedWatch

Darzalex-salget havde fart på i oktober

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex tog et pænt spring frem på det amerikanske marked i oktober efter et relativt afdæmpet salg i september.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Tal fra analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, indikerer, at Genmabs partner, Janssen, solgte Darzalex for 90,6 mio. dollar mod 77,3 mio. dollar i september.

Der er tale om en fremgang på 17 pct. - eller på 12 pct., hvis der tages højde for, at oktober bød på en ekstra arbejdsdag.

Hos Sydbank anser analytiker Søren Løntoft Hansen salgstallene for et positivt signal.

"Jeg havde ventet 86 mio. dollar, så det er bedre end mine estimater. Selv om man skal være varsom med at bruge Symphony Healths tal for en enkelt måned, bør dagens salgstal berolige markedet i forhold til den seneste tids usikkerhed om tendensen for Darzalex-salget," vurderer han.

Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel, varslede dog allerede for et par uger siden, at oktober var gået godt.

"Når jeg ser på receptdata fra IMS for oktober, så virker salget i oktober til at blive den bedste måned nogensinde, og ifølge vores partner Janssen (Johnson & Johnsons datterselskab, red.), så er lanceringen af Darzlex den hurtigste og mest effektive, der nogensinde har været af et middel mod knoglemarvskræft," sagde Jan van de Winkel i et interview med Ritzau Finans.

Med et samlet salg på 871 mio. dollar i årets første ni måneder, skal Genmabs partner, Jannsen, hente en omsætning på 329 mio. dollar på verdensplan i fjerde kvartal for at nå midten af Genmabs prognose om et salg på 1,1 til 1,3 mia. dollar.

Til sammenligning var salget på 317 mio. dollar i tredje kvartal.

"Vi regner med yderligere vækst i salget i fjerde kvartal, og jeg tror, at vi ender i toppen af vores forventningsinterval," sagde Jan van de Winkel den 9. november til Ritzau Finans.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier