MedWatch

Novo følger lanceringsplan for semaglutid

Den danske medicinalkoncern Novo Nordisk følger sin plan for væksthåbet semaglutid med lancering i både USA og Europa i starten af næste år, lyder det fra direktør Robin Evers.

Foto: /ritzau/Stine Tidsvilde

Novo Nordisk er fortsat på sporet af sin lanceringsplan for diabetes 2-midlet semaglutid på tre af de vigtigste markeder i 2018.

Det fortæller Robin Evers, der er direktør for Novos medical affairs tirsdag på selskabets kapitalmarkedsdag.

I USA ventes den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, at melde tilbage på Novos markedsføringsansøgning i løbet af dette kvartal, hvorefter Novo planlægger at lancere i første kvartal.

I Europa ventes en tilbagemelding fra lægemiddelmyndighederne ligeledes i fjerde kvartal og en endelig godkendelse af EU-Kommissionen i første kvartal næste år.

Kort efter godkendelsen vil Novo lancere i de første europæiske lande, mens der i andre lande først skal forhandles priser.

Endelig ventes de japanske myndigheder at melde tilbage i første kvartal næste år, men også her skal der forhandles pris, og en lancering ventes derfor i midten af næste år.

Når semaglutid lanceres, vil det ske under navnet Ozempic, viser præsentationsmaterialet på kapitalmarkedsdagen.

Flere milepæle

Blandt de øvrige væsentlige milepæle i forsknings- og udviklingsafdelingen i 2018 fremhæver Robin Evers en tilbagemelding fra de amerikanske myndigheder i forhold til at få data om hypoglykæmi og hjerte-kar-effekter på indlægssedlen for Novos langtidsvirkende insulin Tresiba. Tilbagemeldingen ventes i fjerde kvartal.

Desuden vil der blive indsendt registreringsansøgning i Japan for kombinationsmidlet Xultophy og Novos nye hurtigtvirkende insulin Fiasp i tredje kvartal næste år.

I biofarmaforretningen planlægges registreringsansøgninger for det langtidsvirkende faktor 8-præparat i USA og Europa i første kvartal. I Japan må registreringsansøgningen for blødermedicinen vente til fjerde kvartal.

 Novo-topchef: Vi er tilbage på sporet

 Novo planlægger nye fase 3-studier med guldæg i 2018

 Novo overvejer vilde omvæltninger 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier