MedWatch

Novo-topchef: Vi er tilbage på sporet

Efter en udfordrende periode er den danske diabeteskoncern Novo Nordisk nu tilbage på sporet, lyder det fra adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen på selskabets kapitalmarkedsdag.

Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk har været igennem en udfordrende periode, men er glad for hvor selskabet står nu. Det siger administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen tirsdag på selskabets kapitalmarkedsdag.

Han peger på, at selskabet adresserer væsentlige sygdomsområder i diabetes og fedme.

"Vi ser positivt på, hvor vi står nu, og vurderer, at vi er tilbage på sporet i forhold til at følge vores agenda," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Han understreger, at de kommercielle prioriteter er klare.

Novo ønsker, at maksimere diabetesforretningen ved at fokusere på volumen og værdi, udvide GLP-1-markedet og fastholde positionen som markedsleder.

"Med vores portefølje vil vi kunne gå efter alle dele af markedet bedre end nogle andre. Så der er virkelig ingen grund til, at vi ikke øger vores markedsandel i diabetesmarkedet."

"Ser vi på GLP-1-markedet er der igen heller ingen grund til, at vi ikke styrker vores position og udvider den klasse."

Novo vil desuden gå efter at udbygge fedmemarkedet ved at lancere fedmemidlet Saxenda globalt og udvikle nye midler.

I forhold til biofarmaforretningen, der er præget af negativ vækst, er der fokus på at få den vendt, så den atter kan vokse.

Det kan ske blandt andet via opkøb og indlicenseringer. Novo skal desuden fokusere på udviklingen af digitale sundhedsløsninger, og for at imødegå prispres og voksende krav til innovation af nye lægemidler har Novo hævet barren i sin forsknings- og udviklingsafdeling.

Novo planlægger nye fase 3-studier med guldæg i 2018

Novo overvejer vilde omvæltninger

Novo-chef frygter for fremtiden - diabetes-epidemi kan smadre forretningen

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier