MedWatch

Udenlandske analytikere varsler milliardlussing til Lundbeck

Medicinalselskabet Lundbeck mister om mindre end ét år patentet på storsælgende produkt. Analytikere forventer, at salget lynhurtigt vil dratte drastisk.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Lundbeck kan se frem til at få en kæmpe økonomisk lussing om allerede ét år. Her udløber patentet nemlig på det storsælgende lægemiddel Onfi, og det vil ifølge flere analytikere ramme det danske medicinalselskab hårdt.

"Onfi er et lille molekyle, som typisk er nemt at kopiere. Vi forventer et forholdsvis stejlt fald efter patentudløbet på linje med andre lignende lægemidler, og det vil føre til formindsket vækst i 2018 (da patentet udløber mod slutningen af året, red.) og et 60 pct. fald i Onfi-salget i 2019," skriver Kelsey Tsai, medicinalanalytiker i Morningstar, i en mail til Finans.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier