MedWatch

Lundbeck-rival dykker 40 pct efter dødsfald i Parkinsons-studier

Et amerikansk selskab, der ligesom danske Lundbeck udvikler lægemidler mod Parkinsons sygdom, har set sin aktiepris falde med omkring 40 pct. onsdag, efter man meldte om fem dødsfald i kliniske studier med en lægemiddelkandidat.

Foto: Polfoto

Det amerikanske biotekselskab Acorda Therapeutics meddelte onsdag, at flere forsøgspersoner er gået bort i kliniske studier med en lægemiddelkandidat mod Parkinsons sygdom.

Det skriver Reuters.

De kliniske problemer, som sendte selskabets aktiepris ned med små 40 pct. til 17 dollars stykket, skete i et fase 3-studie med kandidaten tozadenant. Ifølge nyhedsbureauet havde selskabet observeret 7 tilfælde af sepsis, også kaldet blodforgiftning, med 5 dødsfald til følge på tværs af en række mellem- og senfasestudier med kandidaten.

Studierne med tozadenant vil fortsætte, men Acorda meddeler, at man nu vil øge overvågningen af patienternes blodtal i studierne.

Flere problemer

Det er endnu en streg i regningen for det amerikanske selskab, som har oplevet flere tilbageslag.

For et års tid siden stoppede man den videre udvikling af lægemiddelkandidaten dalfampridine, der skulle gøre det nemmere for patienter at gå efter et slagtilfælde, efter et senfasestudie fejlede.

Dengang lød det, at man ville rette fokus mod sine andre lægemiddelkandidater til behandling af migræne og Parkinsons sygdom.

Og ifølge Reuters har de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, afvist at evaluere en ansøgning for et andet Parkinsons-middel fra selskabet kaldet Inbrija, ligesom man står over for patentudløb på sit kerneprodukt Ampyra mod sklerose.

Overtaget fra Lundbeck-partner

Acorda overtog rettighederne til tozadenant, da man i starten af 2016 opkøbte det finske selskab Biotie for 363 mio. dollars. På det tidspunkt havde finnerne netop startet et fase 3-studie med kandidaten, der er en såkaldt A2a receptor antagonist.

Det danske CNS-selskab Lundbeck udvikler også lægemidler mod Parkinsons sygdom, og man indgik tilbage i 2010 et samarbejde med japanske Kyowa Hakko Kirin om rettighederne uden for Asien til det selskabs eksperimentelle A2a receptor antagonist KW-6356 inden for Parkinsons og andre indikationer.

På det tidspunkt var kandidaten på vej ind i fase 1, men syv år senere er den fortsat kun nået til fase 2, hvor japanerne er i gang med at gennemføre et studie i patienter med Parkinsons sygdom i de tidlige stadier i hjemlandet. Det forventes færdiggjort i december 2018.

Kyowa Hakko Kirin har dog også en anden A2a receptor antagonist under udvikling kaldet Istradefylline, og den undersøges i afgørende fase 3-studier i blandt andet USA og EU.

Biotie har i øvrigt også haft et samarbejde med Lundbeck, da finnerne oprindeligt har stået for udviklingen af lægemidlet Selincro mod alkoholafhængighed - et projekt som Acorda altså nu får en mindre del af kagen fra.

Acorda trækker stikket på fejlslagent studie 

Acorda køber finsk Lundbeck-partner  

Biotekfirma opnår Parkinsons-succes 

Lundbeck-partner starter fase 3 med Parkinsons-middel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier