MedWatch

Europharma skifter ud på topposter

Den omstridte parallelimportør Europharma har for anden gang i år fået ny direktør for at imødekomme Lægemiddelstyrelsens krav. Bestyrelsesformanden for selskabet er samtidig trådt tilbage, ligesom halvdelen af medarbejderne har fået en fyreseddel, skriver Jydske Vestkysten.

Foto: Colourbox

For anden gang på 10 måneder har den esbjergensiske parallelimportør Europharma fået ny direktør. Det sker efter, at den omstridte virksomhed endnu engang har fået sin fremstillertilladelse suspenderet af Lægemiddelstyrelsen. Styrelsen har – ligesom tilbage i januar – krævet en udskiftning på direktørposten, samt en ny sagkyndig.

Ifølge Jydske Vestkysten har parallelimportøren allerede fundet en ny direktør og Jimmi Javed Christensen Malik er nu fortid i selskabet. Han er blevet erstattet af Nina Margrethe Egtved Knudsen, der tilbage i 2007 var direktør i Europharma Vet. Ifølge hendes LinkedIn-profil har hun siden 2013 været associate manager, regulatory affairs hos Gilead, og hun har tidligere været lægemiddelinspektør i Sundhedsstyrelsen. Netop branchekendskab har været et must for den nye direktør, har Lægemiddelstyrelsen tidligere påpeget over for Jydske Vestkysten.

Stifter og tidligere adm. direktør i Europharma, Torben Hvingelby Pedersen kan nu også kalde sig forhenværende forhenværende bestyrelsesformand i selskabet. Han fortsætter dog som menigt bestyrelsemedlem. Ny bestyrelsesformand er Jørgen Makholm, ligesom Lasse Hvingelby Kikkenborg også er hentet ind i bestyrelsen.

Det tumaltariske år for den jyske parallelimportør sætter også sine aftryk på medarbejdersiden. Jydske Vestkysten erfarer, at Europharma har valgt at opsige omkring halvdelen af selskabets 50 medarbejdere. Ifølge avisens oplysninger er det 26 timelønnede medarbejdere, der nu er blevet opsagt.

Torben Hvingelby Pedersen har ikke ønsket at kommentere situationen over for avisen.

 Styrelse overvejer ny politianmeldelse af Europharma DK 

 Omstridt parallelimportør atter suspenderet

 Europharma er tilbage i varmen hos Lægemiddelstyrelsen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier