MedWatch

Pfizer trækker sig ud af kinesisk samarbejde

Medicinalkæmpen Pfizer har nu forladt et samarbejde om udvikling og markedsføring af generiske lægemidler i Kina.

Foto: /Ritzau/AP/Mark Lennihan

Den amerikanske medicinalkoncern Pfizer træder nu ud af en joint venture i Kina, som man indgik tilbage i 2012.

Det skriver FiercePharma.

Pfizer har således solgt sin aktieandel på 49 pct. i selskabet Hisun-Pfizer, som blev oprettet sammen med kinesiske Zhejiang Hisun Pharma for fem år siden. Køberen er ifølge mediet Sapphire I Holdings, som er ejet af private equity-selskabet Hillhouse Capital, men der meldes ikke noget om prisen.

Hisun-Pfizer blev i sin tid oprettet med 250 mio. dollars i ryggen med det formål at udvikle, producere og sælge såkaldte branded generics, altså generiske lægemidler, som stadig bærer et brand-navn.

Pfizer har siden indgåelsen af samarbejdet åbnet sine egne fabrikker i Kina, og ifølge FiercePharma var der allerede sidste år rygter om, at koncernen ville droppe sit samarbejde med Zhejiang Hisun Pharma.

Amerikanerne skriver i følge mediet i en pressemeddelelse, at man vil tilbyde teknisk, produktionsmæssig og regulatorisk støtte til Hisun-Pfizer i en overgangsperiode, mens de produkter, der tidligere var licenseret til det fælles selskab, i fremtiden vil blive produceret lokalt i Kina af Pfizer selv.

Ifølge FiercePharma trådte amerikanske Merck/MSD i 2015 ud af en lignende joint venture oprettet i 2012 med selskabet Simcere.

Pfizer i kinesisk joint-venture

Pfizer overvejer salg af division for håndkøbsmedicin

Amgen laver kinesisk biosimilær-alliance

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier