MedWatch

Hepatitis-selskab får langt om længe en godkendelse

Efter fem års ventetid har det amerikanske biotekselskab Dynavax endelig fået en godkendelse af sin vaccine mod hepatitis B - et sygdomsområde, som Bavarian Nordic for nylig er rykket ind i.

Foto: Colourbox

Amerikanske Dynavax skulle igennem fem års ventetid og to afvisninger, før selskabet kunne ende ud med en godkendelse til sin vaccine mod leverbetændelsen hepatitis B. Vaccinen har været plaget en lang række sikkerhedsproblemer, som har været svært at finde årsagen til, men tilsyneladende har de regulatoriske myndigheder endt ud med at få en overbevisende forklaring.

Det skriver Endpoints.

På trods ar problemerne står Dynavax forholdsvis stærkt. Vaccinen har vist en større effektivitet i studier end GSK’s herskende vaccine på området, Engerix-B. Til gengæld har virksomheden ikke været i stand til at finde en partner til vaccinen, hvorfor man nu skal tage kampen op med en salgsstyrke, der i USA kun tæller 50 mennesker.

Fordi vaccinen har vist så gode resultater har der også været rigeligt med spekulationer om, hvorvidt Dynavax var et oplagt opkøbsemne for de store konkurrenter, når vaccine først var blevet godkendt.

For nylig har danske Bavarian Nordic også kastet sig over området. Tidligere på året indgik den danske virksomhed en aftale med Johnson & Johnson omkring udviklingen af vacciner til hepatitis B og til type 1 HIV virus. En færdig vaccine ligger dog flere år ude i fremtiden.

Hepatitis-selskab overvejer salg af vaccine

Hepatitis-selskab sveder over FDA-aflysning

Bavarian og Janssen udvider samarbejde med ny millardaftale

Bavarian regner med første J&J-milepæl i 2019

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier