MedWatch

David Solomon kigger mod USA med biotekfond

Der skal amerikanske investorer med om bord i den dansk-baserede biotekfond Sund Capital, inden de nordiske kolleger kan følge trop. Det må tidligere Zealand Pharma-direktør David Solomon nu sande.

Som tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon har forklaret til MedWatch, så er hans dansk-baserede biotekfond Sund Capital ikke lagt på is, selvom han selv fik et nyt topjob i biotekindustrien i løbet af sommeren.

Men arbejdet med at få nordiske investorer med om bord går dog en kende trægt, så nu har biotekbossen i stedet vendt blikket mod USA i første omgang.

Det siger han til Børsen.

"Min strategi til at få lukket fonden er at få US-investorer ind som cornerstone-investorer først, og så tror jeg, at de nordiske investorer kommer," siger David Solomon til Børsen om biotekfonden, som han vil rejse to mia. kr. til.

Han mener, at der sådan set er momentum for fonden i Norden, men påpeger også, at der er begrænset med risikovillige investorer i Skandinavien, hvilket gør, at arbejdet vil tage noget tid. David Solomon tror dog på, at han kan lukke fonden inden for en rimelig tidshorisont.

Sund Capital er stiftet af David Solomon og Søren Keller og Kamilla Rolsted, som begge har fulgt biotekdirektøren fra Zealand Pharma til norske Bionor og nu til biotekfonden.

I slutningen af juli forlod Kamilla Rolsted dog Sund Capital for at starte sit eget konsulentbureau og afviklede sin ejerandel på 25-33,33 pct. af fonden. Ved samme lejlighed gik David Solomons Tyler Hill Holding fra en ejerandel på op mod en tredjedel til at eje op mod 89,99 pct. af aktierne.

Kamilla Rolsted forklarede dengang til MedWatch, at den beslutning dels skyldtes, at "aktiviteterne i Sund Capital gik lidt i stå, da David blev adm. direktør for Akari Therapeutics”. Men ifølge David Solomon har partnerens udtræden ikke nogen indvirkning på det fremtidige arbejde i fonden.

New Yorkeren David Solomon vil trække på danske forbindelser 

David Solomon bliver topchef i biotekselskab 

Tidligere Zealand-direktør gør klar til fase 3-studier i nyt selskab 

Solomon-selskab rejser trecifret millionbeløb forud for afgørende studier 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier