MedWatch

GSK henter erfaren forskningschef i Google-selskab

Den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline har ansat en af verdens førende kræftforskere til at stå i spidsen for selskabets afdeling for forskning og udvikling.

Den britiske medicinalkæmpe GlaxoSmithKline har været på rov hos Google-selskabet Calico, der er et Alfabet-funderet firma, som anvender avanceret teknologi til at øge forståelsen af ​​livslang biologi.

Herfra har GSK hentet Dr. Hal Barron, der igennem en længere årrække har været Calicos chef for forskning og udvikling.

Nu skal han være det samme for GSK, der dermed sender et stærkt signal om, at selskabet nu atter tilbage på sporet indenfor kræftforskning.

Det oplyser GSK i en pressemeddelelse.

Før Dr. Hal Barron kom til Calico var han Executive Vice President, Chef for produktudvikling og Medicinsk forskningsleder i Roche, hvor han var ansvarlig for alle produkterne i både Roches og datterselskabet Genentechs porteføljer.

"Videnskabelig innovation skal være kernen i GSK og med udnævnelsen af ​​Hal, bringer vi en af ​​verdens førende forskningschefer til virksomheden,” udtaler Emma Walmsley, adm. direktør i GlaxoSmithKline.

"Hal har enestående erfaring og en stærk track record i at udvikle nye lægemidler fra tiden hos Roche og Genentech; mens han hos Calico har hjulpet med at opbygge en forskningsorganisation, der anvender banebrydende teknologier inden for lægemiddelforskning og udvikling,” siger hun videre.

Dr. Hal Barron tiltræder 1. januar 2018 til en årsløn på 1,7 mio. dollars plus et tilsvarende stort beløb i bonus, såfremt på forhånd bestemte mål nås.

 Storbritannien hyrer tidligere GSK-boss til hjælp

 Salget af nyere lægemidler accelererer fortsat hos GSK 

 GSK får første godkendelse af helvedesild-vaccine

 GSK henter vigtig godkendelse i USA 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier