MedWatch

Lundbeck i vakuum efter Kåre Schultz’ exit

Den danske medicinalkoncern står over for en usikker periode, efter at Kåre Schultz forlod selskabet i finansiel topform. Det skriver Børsen.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Usikkerheden lurer omkring Lundbeck, der fortsat mangler en topchef, mens der samtidig er skuffelse over udviklingspipelinen. Det skriver Børsen.

"Koen er malket, og virksomheden er optimeret, så der er relativt begrænset upside til en ny topchef, og der kommer lidt et vakuum de næste seks-ni måneder, for selskabet er tæt på at opfylde de langsigtede mål, og der kommer nok ikke nye mål, inden en ny direktør er ansat," siger Martin Parkhøi, medicinalanalytiker i Danske Bank til Børsen.

Det kom som en overraskelse for bestyrelsen, da adm. direktør Kåre Schultz for nylig valgte at stoppe i selskabet for at tage til israelske Teva Pharmaceuticals. Bestyrelsen er i gang med at lede efter en afløser, men det kan sagtens tage et halvt år og det kan påvirke ambitionerne for 2018.

Den fungerende topchef Anders Gøtzsche, har dog sagt, at ambitionen er at fortsætte med at løfte selskabets lønsomhed, også udover de 25 pct. i driftsmargin, hvis dette bliver nået i 2017.

 

Analytiker om Lundbeck-regnskab: Svagt salg af nøgleprodukter øger usikkerheden om 2018 

Lundbeck-direktør: Et stærkt regnskab

Lundbeck opjusterer for tredje gang i år

Lundbeck-optakt: Sydbank regner med oppræcisering

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier